Asianajajan käytön kustannukset

Yhteystietoihin
Asianajotoimistokuvake

Kokemuksemme mukaan ihmisillä on yleensä suhteellisen vähän tietoa asianajajan käyttämisen aiheuttamista kustannuksista. Tutustu neuvoihimme ja ota yhteyttä lisäkysymyksissäsi. Palveluistamme voit lukea lisää täältä.

 

Kustannukset on järkevä selvittää toimeksiannon alussa. Samalla on järkevää myös selvittää se, onko mahdollista saada korvausta kuluihin joko vakuutuksesta taikka oikeusapujärjestelmän kautta.

Suomessa suuri osa ihmisistä on tulojensa ja varallisuutensa perusteella oikeutettuja oikeusapuun, mikä tarkoittaa sitä, että asian hoidosta aiheutuvat omat oikeudenkäyntikulut maksetaan joko kokonaan taikka osittain valtion varoista. Tuomioistuimissa käsiteltävissä asioissa oikeusapua voi saada myös yksityisen asianajajan käytöstä aiheutuviin kuluihin. Taloudelliset edellytykset oikeusavun saamiseen ovat samat, kuin oikeusaputoimistojen hoitamissa asioissa.

 

Tuloista riippumatta esimerkiksi seksuaalirikoksen taikka perheväkivallan uhri voi saada avustajan käytöstä aiheutuneet kustannukset korvattaviksi valtion varoista.

 

Asianajaja voidaan tietyin edellytyksin määrätä esitutkintaa ja oikeudenkäyntiä varten rikoksesta epäillyn puolustajaksi tämän tuloista riippumatta. Puolustajan palkkion suorittaa valtio. Mikäli rikoksesta epäilty todetaan oikeudessa syylliseksi, voidaan hänet velvoittaa korvaamaan valtiolle puolustajalle maksettu palkkio. Tässä arvioinnissa on merkitystä tuomitun tuloilla ja varallisuudella.

 

Moniin vakuutuksiin, esimerkiksi kotivakuutuksiin, sisältyy oikeusturvavakuutus, josta voi saada korvausta oikeudenkäyntikuluihin. Vakuutushakemus on syytä tehdä toimeksiannon alussa, jotta sen soveltuvuus voidaan varmistaa.

 

Oikeusavun ja oikeusturvavakuutusedun hakeminen voidaan tehdä toimistomme avustuksella.

Yhteystiedot

HELSINKI toimisto
Arkadiankatu 16 B 25
00100 Helsinki

Puh: 09 859 6403
terhi.eriksson@asianajotoimistoeriksson.fi 
pekka.eriksson@asianajotoimistoeriksson.fi

 

ESPOO toimisto
Innopoli 2
Tekniikantie 14, toimistotila C 219
02150 Espoo
Puh: 09 859 6403
terhi.eriksson@asianajotoimistoeriksson.fi

pekka.eriksson@asianajotoimistoeriksson.fi 

Kysy asianajajan käytön kustannuksista Asianajotoimisto Terhi ja Pekka Eriksson Avoin yhtiöltä. 

Palvelemme Helsingissä ja Espoossa.

* Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.